Vlaamse ‘oude hoeve’ met prachtig binnenerf

Details project

Bij dit project werd de oorspronkelijke verharding uitgebroken en werd er plaats gemaakt voor oude kasseien die deels hergebruikt werden. Het kruisvormig pad verbindt de gebouwen onderling met elkaar en het terras in polybeton vormt een prachtig geheel met de oude betonnen paden die je ziet langs de gevels van de verschillende gebouwen. Het asymmetrische karrenspoor in kasseien refereert naar de oude gebruikerstoegang van de vroegere boerderij.

De borders in siergras verwijzen op hun beurt dan weer naar de omliggende weilanden. Uiteraard wil je tijdens de zomer ook kunnen genieten van een beetje schaduw in je tuin. Om die reden werd er gekozen voor inheemse meerstammige heesters en bomen waar je gedurende de zomer zalig kan genieten. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de bakstenen muren ook deels onderbroken worden.

In een volgende fase gaat de grote poort eruit en wordt deze vervangen door een glazen wand die een rechtstreekse doorkijk mogelijk maakt naar het achterliggende landschap. Eenheid en rust staat hier werkelijk centraal. De kers op de taart wordt de inbreiding in de hoek van één van de gebouwen waar een overdekte loungeruimte zal komen. Wees er maar zeker van dat de belevingswaarde van deze tuin hierdoor exponentieel zal opgedreven worden.

Geef ons een idee van jouw tuinplannen

Een minimalistisch ontwerp of een exclusieve landschapstuin waar genieten en ontspannen centraal staat? Jij vertelt jouw exterieurdromen, wij sturen u in de juiste richting en maken een uniek concept waar jouw dromen een centrale rol in vervullen. Heb je vragen of nood aan advies? Contacteer ons vrijblijvend. We helpen je graag verder.
Contactgegevens
Adres
Geef ons alvast een idee van jouw project
Ik ga akkoord met het privacybeleid waardoor ik toesta dat mijn gegevens gebruikt worden om mijn aanvraag bij Grondig Groen te kunnen behandelen.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.