Mijn verhaal

Over Grondig Groen

Jurgen Van de Walle – de zaakvoerder – volgde aan het begin van zijn carrière een bacheloropleiding in de chemie. Al sinds jaar en dag had hij een grote affiniteit met alles wat te maken had met milieuzorg en waterzuivering. Gedurende zijn 15 jarige loopbaan in het bedrijfsleven ontwikkelde hij een commerciële feeling waardoor de passie en de goesting om zelfstandig te zijn dan ook steeds groter werd. Op die manier is Grondig Groen ontstaan, exact 12 jaar geleden. 


De passie voor architectuur, natuur en landschap stonden toen al centraal en zijn dit tot op dag van vandaag nog steeds. Na ruim een jaar praktijkervaring op te doen op het veld kwamen de opdrachten steeds vlotter binnen en ondertussen is Grondig Groen een gevestigde waarde geworden binnen de tuinarchitectuur. Op vlak van ontwerp, technische detaillering van gebouwen en 3D vormgeving werkt Jurgen meer en meer samen met freelancers. “Het is zalig om je passie met andere geïnteresseerden te kunnen delen en zo een thuis te creëren waar mensen écht kunnen genieten.”

Filosofie

Bij Grondig Groen wordt er meestal gestart vanuit een bestaande toestand. Zo kunnen we garanderen dat er ook steeds voldoende aandacht en respect besteed wordt aan de bestaande, gevestigde waarden. Na een eerste persoonlijk gesprek met de klant weet Jurgen als geen ander wat er leeft in de gedachtenwereld van zijn klant. Dat is ook logisch want doorheen de jaren werd er veel expertise opgebouwd in het ontwerpen van grote, landschappelijke tuinen. Uiteraard speelt inspiratie hier ook een belangrijke rol. Je moet de landschapstuin niet enkel kunnen zien maar ook werkelijk beleven. 

Originaliteit, natuurlijkheid, een uitgelezen en unieke plantensamenstelling, een dynamisch gebeuren, aandacht voor de biodiversiteit en zintuiglijke prikkels zijn slechts enkele kernbegrippen die terug te vinden zijn in de ontwerpen van Grondig Groen. Bij voorkeur worden dergelijke uitgekiende projecten onder de hoede van de ontwerper uitgevoerd. 

Gedurende de volledige uitvoering van het buitenproject doet Grondig Groen er alles aan je volledig te ontzorgen. De jarenlange samenwerkingen met diverse aannemers die elk hun specialisatie hebben resulteert zo steevast in een kwaliteitsvol en duurzaam totaalproject.

Publicaties

Doorheen de jaren werd Grondig Groen reeds enkele keren genoemd in bepaalde magazines, artikels en op televisie. We delen er graag onze expertise en vinden het super om anderen te kunnen inspireren met de zaken en ontwerpen die bij Grondig Groen worden gemaakt.
We geven je alvast een kort overzicht!

2019

INTERVIEW VOOR MAGAZINE NEST: ‘10 DO'S VOOR EEN DOORGROEITUIN’

“Moet er nog gazon zijn” – Toon artikel

“Genieten van eetbare, aaibare, leefbare tuinen van nu” – Toon artikel

“Playing for life” – Toon artikel

“Bekoorlijke beplanting en het handhaven van hun levensgemeenschappen” – Toon artikel

“Hoe vers is biodivers?” – Toon artikel

Heb je vragen of nood aan advies? Aarzel dan zeker niet ons vrijblijvend te contacteren. We helpen je uiteraard graag verder.

Geef ons een idee van jouw tuinplannen

Een minimalistisch ontwerp of een exclusieve landschapstuin waar genieten en ontspannen centraal staat? Jij vertelt jouw exterieurdromen, wij sturen u in de juiste richting en maken een uniek concept waar jouw dromen een centrale rol in vervullen. Heb je vragen of nood aan advies? Contacteer ons vrijblijvend. We helpen je graag verder.
Contactgegevens
Adres
Geef ons alvast een idee van jouw project
Ik ga akkoord met het privacybeleid waardoor ik toesta dat mijn gegevens gebruikt worden om mijn aanvraag bij Grondig Groen te kunnen behandelen.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.