Exclusieve landschapstuin voor een oude hoeve en historisch jachthuis

Details project

Voor dit uitgestrekte privé domein werden twee projecten gerealiseerd: een boerderijtuin voor een oude hoeve en een prachtige landschapstuin gelegen bij een historisch jachthuis. De opdracht voor dit ontwerp bestond uit de zin: “Denk aan de natuur en aan de jeugd”. Een uitdagende maar boeiende opdracht. De doelstelling voor dit geheel was de natuurwaarden sterk te doen toenemen en het onderhoud te beperken.

Bij de boerderijtuin werd een onderhoudsarme tuin met speelse borders ontworpen. De kasseien, blauwe steen en halfverharding zorgen voor de nodige mobiliteit. Het middelpunt van de tuin wordt gevormd door een watertafel.

Doordat de twee bestaande bijgebouwen te tochtig waren om in te verblijven werden deze voorzien van smeedijzeren ramen die deze buitenruimte een ideaal onderkomen biedt om te genieten van al het omliggende. De aanpalende weide werd omgevormd tot bloemenweide en de nieuw aangelegde poel biedt kansen aan heel wat nieuw leven.

Het ontwerp bij het historische jachthuis geeft het omringende landschap wat structuur en vorm. Een grote weide omringd door een bestaande walgracht wordt momenteel omgevormd tot bloemenweide en een gedeelte van de historische walgracht werd opnieuw blootgelegd. De houtkanten, hoogstamboomgaard, solitaire bomen, de dreef en bloemrijke weiden zorgen nu voor een boeiend en vrij open landschap. De tuin, het jachthuis en de oude schuurgebouwen zijn gevormd door oude kasseien in wildverband, slingerende beukenmassieven, meerstammige blikvangers, klimrozen en bollengazons. De oude aardappelkelder kreeg opnieuw een dak in de vorm van een terp met een extensief groendak.

Geef ons een idee van jouw tuinplannen

Een minimalistisch ontwerp of een exclusieve landschapstuin waar genieten en ontspannen centraal staat? Jij vertelt jouw exterieurdromen, wij sturen u in de juiste richting en maken een uniek concept waar jouw dromen een centrale rol in vervullen. Heb je vragen of nood aan advies? Contacteer ons vrijblijvend. We helpen je graag verder.
Contactgegevens
Adres
Geef ons alvast een idee van jouw project
Ik ga akkoord met het privacybeleid waardoor ik toesta dat mijn gegevens gebruikt worden om mijn aanvraag bij Grondig Groen te kunnen behandelen.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.